Direktlänk till inlägg 9 april 2008

AK 4, AK 5 - borgarna kan hälsa hem

Av B. - 9 april 2008 11:51


 

Någon gång på mellanstadiet, i parallellklassens halvfallna klassrum i den grönmålade skolan som nu ska rivas kom Fröken Sverige på besök. Självfallet strålande, kanske det rakaste, blankaste hår jag någonsin sett och inramade ögon, en rosa bomullströja tror jag. Kanske stod hon vid katedern eller vid bänkarna, jag minns inte, kanske strök hon håret ur ansiktet, talade som en del av sitt uppdrag om riskerna med rökning; om gifterna och dödssiffrorna, om huden och naglarna och håret och det hade säkert gjort Reagan-administrationen väldigt stolt.

Shit, vilken tyst och skamsen stolthet vi kände över att hon kom från Västmanland.

Tunna autografkort där hon tittade rakt in i kameran delades ut, jag tror jag har mitt sparat än idag, och besöket avslutades med en frågestund.



Jag fikade med de häftigaste igår, det var som vanligt sjukt trevligt. Litteraturvetenskapen gav så mycket att glädjas över, det gör mig löjligt varm.

 
 
Nahal

Nahal

9 april 2008 13:00

Om jag aldrig får ett jobb inom det område jag drömt om, om alla mina års stresspluggande natten innan inlämning visar sig vara onödig trauma, om jag aldrig kommer veta vad för nytta alla litterära teorier jag aldrig lyckades pränta in var bra för, då kommer det faktiskt inte spela någon roll ändå.

Du och V är det bästa med litteraturvetenskapen. Anyday, everyday.

http://www.autumnfrost.blogspot.com

 
Ingen bild

V

10 april 2008 14:32

Jag håller med Nahal alla gånger. Ni två är det bästa jag fått ut av att plugga litteraturvetenskap, och då får man ju tänka på att jag fullkomligt älskade det...Vilket betyder att jag älskare er mer...såklart:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av B. - 16 mars 2009 22:22

            Det outgrundliga är ju att Whitney verkligen älskade Bobby.           Eller att jag aldrig lyckas förstå det.                   ...

Av B. - 2 mars 2009 16:20

      Om exilen har Edward W. Said skrivit:   Den landsflyktige vet att hem är provisoriska i en sekulariserad och oviss värld. De gränser och hinder som ringar in det välbekanta områdets säkerhet, kan också bli ett fängelse, ofta försvarat bortom bå...

Av B. - 30 december 2008 16:23

    Jag minns: vid ett tillfälle frågar han mig om vi ska ses dagen efter i Stockholm. Vi har talat om gamla lärare och aktivism och jag vågar inte träffa honom. Flera dagar senare svarar jag att jag var dålig och inte tog mig ut den dagen, att jag l...

III

Av B. - 30 november 2008 21:41

            Dagens polis skyddar morgondagens Hitler.                           ...

Av B. - 15 oktober 2008 20:44

Skapa flashcards